27 óra munkáért 3906 forinttal szúrták ki a nyugdíjas dolgozó szemét

24.hu2018. március 12. 10:00

27 órányi munkáért mindössze 3906 forintos fizetést kapott egy nyugdíjas dolgozó - írja a 24.hu.

A nyugdíjas nő nehezen él meg, ezért rendszeresen keresi annak a lehetőségét, hogy egy kis keresettel kiegészítse a nyugdíját. Tavaly ezért árufeltöltői munkát vállalt egy vidéki Auchan áruházban. A munkaerő-kölcsönző Dimenzió-H Kft. nettó 550 forintos órabért ígért neki, ám szóban azt is a tudomására hozták, hogy létezik egyfajta norma: a betanulást követően 1 óra alatt meg kell csinálni a munkát.

Ez azt jelentette, hogy nem is fizetnek többet, amennyiben valaki nem készül el ennyi idő alatt, ugyanakkor a kiadott munkát el kell végezni. Az érintett visszaemlékezése szerint a munkaszerződésben nem szerepelt ilyen kitétel. A nyugdíjas nő elég lassan haladt a rábízott munkával, ám elvégezte a feladatát.

Novemberben kétszer utaltak neki, 414 illetve 1238 forintot, majd decemberben is kapott még 2254 forintot. Összesen tehát a 9 nap alatt ledolgozott 27 óráért kapott 3906 forintot. Ez azt jelenti, hogy még a napi 1 óra elismerésével sem kapta meg az óránkénti nettó 550 forintot.

Lap megkereste az áruházláncot és a munkaerő-kölcsönzőt is az esettel kapcsolatban. Az előbbi nem reagált a megkeresésre, utóbbi pedig telefonon úgy nyilatkozott, hogy a szóban forgó nyugdíjas panasza nem jutott el a munkaügyre. Bő két héttel a lap megkeresését követően, februárban azonban utólag kifizették a teljes októberi és novemberi munkával töltött időt. Sőt, a szóban forgó nyugdíjas számítása szerint egy kicsivel többet is kapott.

Címkék:
nyugdij, auchan, munkabér, munka, állás,