Kiderült: ezek a leggyakoribb hazugságok a munkahelyen

Pénzcentrum2018. március 5. 15:01

Ahogy a Hugh Laurie által megformált Dr. House mondja, mindenki hazudik. Füllentünk otthon, füllentünk a munkahelyünkön, minden áldott nap. A Simply Hired nevű amerikai online állásportál kutatásában arra kereste a választ, mi az, amivel kapcsolatban az alkalmazottak a leggyakrabban lódítanak, és mely hazugságok miatt van leginkább bűntudatuk.

Aligha van olyan, aki soha sem hazudott még. Beszélhetünk akár kegyes hazugságról, akár valaminek az elhallgatásáról, a hazugság életünk része. A Simply Hired nevű amerikai online állásportál arra volt kíváncsi, az alkalmazottak mivel kapcsolatban lódítanak a főnöküknek, és mely hazugságok miatt gyötri őket bűntudat.

Az ezer, amerikai válaszadó részvételével készült felmérésből kiderült, rengetegen titkolóznak a munkahelyükön, sokaknak van rejtegetnivalója, mert ha kiderülne az igazság, nagy bajba kerülhetnének.

Loading...

A válaszokból kiderült az is, hogy a megkérdezett nők több mint fele sírt már valaha a munkahelyén, és hogy 7,5 százalékuk hazudott a főnökének a terhességről. Az egyik válaszadó a következőt mondta: "Titkoltam a terhességem az első néhány hónapban, mert úgy volt, hogy előléptetnek, és nem akartam elveszíteni ennek az esélyét".

A legtöbben egyébként orvosi időpontokkal kapcsolatban kamuztak, sokan titkolják azt is, hogy el-elszundítottak munka közben, ahogy sokan vannak, akik titokban vállalnak másodállást. Az is kiderült, mely hazugságok miatt érzik leginkább rosszul magukat a munkavállalók. Első helyen a lopás áll, aki valamit eltulajdonít a munkahelyéről, az utána elég ramatyul érzi magát. Szintén bűntudat gyötri azokat, akik trükköztek a céges számlákkal, vagy akik egy kitalált családtagra vagy gyerekre hivatkozva lógtak el a munkahelyükről. A terhesség eltitkolása is megviseli lelkileg a nőket, ahogy a bűntetett előélettel kapcsolatos hazugság miatt is nagyon rosszul érzik magukat az alkalmazottak.

Címkék:
hrcentrum, karrier, munka, munkavállaló, alkalmazott,