Hivatalos: ennyit kaszálhatsz eladóként, boltvezetőként az Aldinál

Pénzcentrum2018. február 7. 12:00

Közzétette egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét az egyik legnagyobb hazai áruházlánc. A bérezési rendszer adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt a bért garantálja munkavállalói számára.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ma közzétette egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét, amely adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt a bért garantálja munkavállalói számára. A vállalat bérezési rendszere transzparens, és nem tesz különbséget az országon belül földrajzi régiók szerint: Sátoraljaújhelytől Sopronig minden ALDI üzletben ugyanazt a bértáblát alkalmazzák. Kivételt csak a nagy forgalmú, kiemelt üzletek jelentenek, amelyek a rendkívül magas vásárlói létszámból adódóan nagyobb terhelést jelentenek az ott dolgozóknak, így az ő munkájukat még magasabb bérrel honorálják. Nincs különbség továbbá a bolti értékesítők és a biatorbágyi központi raktárban dolgozók bére között sem, mindkét területre azonos bértáblát használnak.

2018. január elsejétől az idei emelés következtében mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot. Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forintot kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzleteink dolgozóinak BKV-bérletet is biztosít a cég.

Ugyanez a bértábla vonatkozik a biatorbágyi logisztikai központban dolgozókra, az ő esetükben ráadásul az ALDI állja a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének költségeit is. A kiemelt üzletekben még ennél is magasabb a bolti eladó munkatársak bruttó juttatása: a kezdők 322 319 forintot, a tíz éve a pozícióban dolgozók pedig 417 519 forintot kereshetnek. A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517 119 forintnál kezdődik, azonban a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is.

A cégnél heti 20, 25, 30, 35 és 40 órás munkavégzésre is lehetőség van. Ennek sikerét a munkaerőpiac és a cég munkatársai is visszaigazolják: a bolti területen 75 százalékuk részmunkaidőben dolgozik, a legkedveltebb a heti 30 órás foglalkoztatottsági forma. A bolti munkatársak 10 százaléka, a boltvezetőknek pedig 30 százaléka már 10 éve a cég munkavállalója. Az ALDI 2008-as magyarországi boltnyitásakor csatlakozó bolti dolgozók mintegy harmada a mai napig ott dolgozik.
A vállalat tovább bővíti hálózatát Magyarországon. A folyamatos és kifogástalan működéshez elengedhetetlen új dolgozók alkalmazása, a dolgozói létszám bővítése, ezért a cég jelenleg is számos nyitott pozíciót kínál országszerte bolti munkakörbe, illetve a biatorbágyi központi raktárba.

Címkék:
fizetés, aldi, bolt, munkabér, üzlet, bértábla,