Új képzés: ne csak a matekzsenikből legyenek informatikusok!

24.hu2018. január 26. 10:00

Gyakorlatiasabb informatikai képzést indít két magyar egyetem. A cél az, hogy a végzők minél hamarabb elkezdhessenek dolgozni, ezáltal pedig csökkenjen az informatikushiány - írja a 24.hu.

A Budapesti Mérnöki Egyetemen és a Pannon Egyetemen is teljesen újfajta képzést indítanak. A fő változás, hogy a hangsúlyt a gyakorlatra fogják helyezni, szemben az eddigi felsőoktatási képzésekkel.

Az üzemmérnök informatikus (BProf) szak felsőfokú alapképzést ad, érettségivel és minimum 280 ponttal lehet rá jelentkezni. Mivel a cél az informatikushiány csökkentése, így a képzésen sokkal nagyobb hangsúly lesz a gyakorlaton, mint a korábbi gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus és programtervező informatikus szakokon.

A képzés 3 éves, az utolsó 2 félévet pedig többnyire már vállalatoknál fogják tölteni a diákok, hogy minél nagyobb gyakorlati tudásra is szert tegyenek. A képzést azoknak ajánlják, akik minél gyorsabban szeretnének piacképes diplomát szerezni, illetve olyan területen szeretnének elhelyezkedni, melyet anyagilag is megbecsülnek.

Azok számára is érdekesek lehetnek az új szakok, akik kevésbé voltak jók matematikából vagy fizikából, ám ennek ellenére szeretnének informatikai területen továbbtanulni.

Címkék:
gyakorlat, képzés, informatikus,