Ennyit már biztosan kaszált Fucsovics Márton, az Australian Open magyar sztárja

Pénzcentrum2018. január 21. 15:00

Fucsovics Márton a legjobb tizenhat között van az Australian Open nyílt teniszbajnokságon, amely a négy legnagyobb tenisztorna egyike a világon. Azzal, hogy a tornán a negyedik körbe került, beállította az eddigi legjobb magyar rekordját. Nézzük, mennyi pénz üti a markát.

A magyar teniszező bejutott az Ausztralian Open teniszbajnokság nyolcaddöntőjébe. Az ausztrál bajnokság egyike a négy legrangosabb, úgynevezett Grand Slam tornának az évben. Magyarok közül az Index szerint utoljára Baranyi Szabolcs volt nyolcaddöntős 1973-ban. A tenisz pedig teljesítményalapú sport. Minél jobban megy valakinek, annál több pénzt üt össze. 

A teniszbajnokság honlapja szerint a legjobb tizenhat közé jutó játékos már biztosan hazavisz 240 ezer ausztrál dollárt, ami mai árfolyamon 48,5 millió forntnak felel meg.

Ez jelentős összeg lehet Fucsovicsnak, hisz a profi teniszjátékosok szövetségének (ATP) honlapja szerint eddig összesen 676 567 amerika dollárt, tehát 171 millió forintot teniszezett össze élete folyamán. A legjobb 16 között a magyar teniszező a második helyen kiemelt Roger Federerrel találkozik, aki sokak szerint a világ eddigi legjobb teniszjátékosa, ezért már az eddigieknél is nagyobb bravúr lenne, ha Fucsovics továbbmenne a legjobb nyolc közé is.

Frissítés 2017. 01. 22. 8:23

Fucsovics Márton nagyot játszott, de kiesett Federer ellen az Australian Openről a legjobb 16 között.

Ahogy korábban megírtuk, a tenisz pénzdíjakat nem lehet fizetésnek tekinteni, hisz ezekből (illetve a sportolók egyéb bevételeiből) kell fedezni a meglehetősen borsos edzés-, utazási és versenyköltségeket is. Ehhez képest sokkal jobban járnak a focisták, akiknek jellemzően minden sporttal kapcsolatos költségét állja a klubjuk.

A Bors korábban össze is állította a legjobban fizetett magyar focisták listáját, mely alapján Dzsudszák Balázs és Huszti Szabolcs kerestek a legjobban, a fizetésük 2017-ben 1 milliárd forint volt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Loading...

Hibajavítás: A cikk eredeti verziójában Fucsovics Márton nevét elrontottuk és Fucsovics Ádámot írtunk. A hibáért elnézést kérünk.

Címkék:
pénz, karrier, nyeremény, siker, tenisz, ausztrál dollár,