Figyelem! Így változnak 2018-tól a béren kívüli juttatások

Blikk2017. december 5. 09:01

A januári 2,5 százalékos járulékcsökkentés jótékony hatása a béren kívüli juttatások közé is begyűrűzik. Több népszerű cafeteriaelem adótartalma 43,66 százalékról 40,71 százalékra csökken - írja a Blikk.

Így az Erzsébet-utalvány, a munkahelyi étkeztetés, a helyi bérlet, az iskolakezdési támogatás, az önkéntes nyugdíjpénztári támogatás és az egészségpénztári hozzájárulás választása esetén több maradhat a munkavállalóknál, mint idén. Idén egy munkavállaló átlagos cafeteriakerete bruttó 370 ezer forint volt, vagyis 5400 forinttal járnak jobban az adóváltozások miatt - mondta Fata László cafeteriaszakértő.

Szerinte még jobban megéri adómentes juttatásokat választani, ahol egy teljesen új elemet vezettek be. Januártól a munkáltató adómentesen tudja támogatni munkatársaik diákhitel-törlesztését. De a tavaly bevezetett adómentes albérleti támogatások szabályain is módosítottak, hogy még tágabb kör számára is elérhetővé váljon. Már határozott idejű munkaszerződés esetén is lehetővé válik ez a munkavállalók mobilitását elősegítő támogatási forma.

Címkék:
adozas, karrier, cafetéria, béren kívüli juttatás, 2018,