Felére vágták Szabó Zsófi fizetését: búcsút mondott a luxusnak

Pénzcentrum2017. november 19. 15:00

Szabó Zsófi Bochkor Gábor műsorában mesélte el, hogy milyen volt, amikor a TV2-nél, megfogalmazás szerint, válság volt, és a felére csökkentették a napidíját. Ahogy mondani szokták, megrázó részletek következnek.

A TV2-nél valamilyen válság volt. Az még egy régebbi időszak volt, és a szereplőnek vagy a színészeknek - k hogy fogalmaz - napidíja volt. Bejelentették, hogy megfelezik a napidíjat, ha nincs meg a napi öt-hat jeleneted. Gyakorlatilag megfelezték a fizetést...

- mondta el az ATV #Bochkor című műsorában a színésznő a Napi Ász szerint. A teljes műsor vasárnap este lesz látható az ATV-n.

... csomó mindent leadtam a luxusból, mert teniszezni is luxus

- hozott példát a színésznő arra, hogyan élte meg a drámai keresetkiesést.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót az MKB Bank nyújtja (THM 11,43%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata (THM 11,73%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste Bank, és a Budapest Bank személyi kölcsön konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Veled is megtörténhet?

Az alapbér a munkaszerződés kötelező eleme, amely kizárólag közös megegyezéssel módosítható

- fogalmaz teljesen egyértelműen cikkében a HR Portál. Mindenesetre az persze előfordulhat, hogy döntéshelyzet elé állítanak: vagy elfogadod a lecsökkentett fizetést, vagy kirúgnak. Ilyenkor pedig sokan belemennek az alacsonyabb bérért való további munkába. Az is igaz persze, hogy ez a munkaszerződéssel foglalkoztatott alkalmazottakra érvényes, egy megbízási szerződésnél vagy külsős foglalkoztatásnál nagyobb mozgástere lehet a munkáltatónak.

Jelenleg egyébként nem a fizetéscsökkentős időket éljük: a reálbérek ugyanis több hatásnak köszönhetően egyszerre, évek óta emelkednek Magyarországon.

Borítókép forrása: MTVA Fotó / Zih Zsolt
Címkék:
karrier, fizetés, luxus, tv2, munka, tenisz,