Több milliós fizetéssel távozhat az Operettszínházból Kerényi Miklós Gábor

hvg.hu2017. november 9. 09:02

Több millió forinttal távozhat az Operettszínházból Kerényi Miklós Gábor - írja a Hvg.hu. Kerényit a róla megjelent zaklatásokról és hatalmi visszaélésekről szóló hírek után azonnali hatállyal menesztette Lőrinczy György főigazgató, viszont a lap úgy tudja, a művészeti igazgatót és rendezőt csak felmentették a munkavégzés alól. Vagyis a Hvg.hu szerint ez azt is jelenti, hogy nyolc havi fizetését még megkapja Kerényi.

Kerényi Mikló Gábort az elmúlt hetekben többen különféle visszaélésekkel vádolták. Kerényi ezeket cáfolta. A hét elején viszont egykori tanítványa, Maros Ákos, a társulat egykori táncosa arccal-névvel vállalva beszélt arról, hogy Kerényi hogyan zaklatta 18 éves korában. Kerényi egyébként már a hétvégén lemondott a vezetői tisztségéről és kérte nyugdíjazását.

A Budapesti Operettszínház igazgatósága aztán kedden azonnali hatállyal felmentette Kerényit a munkavégzés alól. A Hvg.hu szerint azonban ez nem azt jelenti, hogy kirúgták volna őt, vagyis hogy azonnali hatállyal megszüntették volna a munkaviszonyát. A lap szerint a művészeti igazgatót és rendezőt csak felmentették a munkavégzés alól, és ennek értelmében Kerényi nyolc havi fizetését még megkapja.

A hírportál színházi forrásai szerint Kerényi Miklós Gábor vezetői és egyéb pótlékokkal együtt legkevesebb 800 ezer-1 milliós havi fizetést kap, így összességében milliókkal távozhat majd.

Címlapkép: Kovács Attila / MTI

Loading...
Címkék:
karrier, BOTRÁNY, fizetés, igazgató,