Jövőre kevesebben tanulhatnak idegen nyelveket

Magyar Nemzet2017. szeptember 25. 10:00

A jövő tanévben tovább csökken a Nemzetgazdasági Minisztérium által biztosított ingyenes nyelvtanulási lehetőség - írja az mno.hu.

A szakképzési centrumok által szervezett kis- és közepes vállalkozások ügyvezetője I. (kkv I.), illetve kis- és közepes vállalkozások ügyvezetője II. (kkv II.) képzéseken tavaly még 15 ezren vehettek részt, idén viszont már alig több mint 6 ezren. Ez a szám jövőre még tovább, körülbelül 4700-ra csökkenhet. Ugyanakkor 2018 őszén már minden megyében lehetne jelentkezni a képzésekre, szemben a mostani helyzettel.

Salusinszky András, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének alelnöke elmondta, hogy a tárca korábbi közlése szerint többek között azért csökkentik a keretszámokat, mert a beiratkozók kevesebb mint egyharmada tett le OKJ-s vizsgát. Szerinte azonban a tanfolyamra járóknak az a fontos, hogy használni tudják a megszerzett tudást, és nem a vizsga. Hozzátette, hogy véleménye szerint az javíthatná a lakosság nyelvtudását, ha felmenő rendszerben kötelezővé válna az angol érettségi, valamint ha gyakorlatiasabb lenne a nyelvtanárok képzése.

Címkék:
ingyenes, nyelvtanfolyam, nyelvtanulás, nyelvóra,