Ennyit kaszálnak a nyugdíjasok a legendás magyar műanyaggyárban

hvg.hu2017. szeptember 7. 09:30

Az indulás óta több száz idős ember állhatott munkába a nyugdíjas-szövetkezetek segítségével - írja a HVG. 

Eddig néhány száz nyugdíjas talált munkát az új szövetkezeti rendszer segítségével. A lap megszólaltatta Kováts Balázst, a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet operatív vezetőjét, aki több nyugdíjas munkába lépéséről számolt be országszerte. Az észak- és a dél-dunántúli szövetkezetük 50-100, a kelet-magyarországi 30-50 embernek adott eddig munkát. Budapesti kirendeltségükön pedig 15 nyugdíjas kezdheti meg jövő héten a munkát. 

Más szövetkezetek is elindították szolgáltatásaikat, azonban nem mindegyikük próbálkozik országos lefedettséggel, például a Harmadik Kor nevű szervezet csak Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye részeire fókuszál.

A szövetkezetek álláshirdetetései sok esetben nem érhetők el digitálisan, de ettől nem kell megijedni, hiszen, aki lakóhelyén, helyben kezd el munkát keresni, az nagy valószínűséggel fog találni lehetőségeket. A kezdeti online adatok hiányát a rendszer újszerűségével magyarázzák.

Nem meglepő módon a legtöbb álláshirdetés Budapesten van, de akad olyan vidéki gyár is, ahol már székeket szerelnek a gyártósorok mellé, így készülve az idős emberek érkezésére. A legjobban fizetett munkát az ajkai műanyaggyár kínálja a fröccsöntőgép kezelésért, ahol 900-1170 forintot fizetnek óránként. A második legjobban fizetett állás pedig a csokigyári munka, ahová 1100 forintos órabérért hívják a nyugdíjasokat. 

Címkék:
karrier, pénzcentrum.hu, munka, nyugdíjasok, nyugdijas szövetkezet,