Munkája miatt zokogó apjáról beszélt Vujity Tvrtko

Pénzcentrum2017. augusztus 20. 17:30

Kétszer látta életében sírni édesapját Vujity Tvrtko. Egyszer, amikor meghalt a nagyamamája, egyszer pedig, amikor bezárták a pécsi szénbányákat, ahol bányász édesapja dolgozott.

Szuperlatívuszokban beszélt édesapjáról Vujity Tvrtko a Best magazinnak adott interjújában. Azt mondta, ő volt a férfiideálja, valamint, hogy nem ismert bölcsebb embert nála. Az interjúban a következőket is elárulta szénbányász apjáról:

Kétszer sírt életében, egyszer, amikor a nagymamám meghalt, másodjára pedig, amikor bezárták a pécsi szénbányákat.

Nem csoda, hogy a TV-s újságíró édesapja rosszul érezte magát attól, hogy megszűnt a munkahelye. Ma sem vár ugyanis túl fényes jövő azokra, akik elveszítik állásukat a Központ Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. 

Hiába ugyanis a rekordalacsony munkanélküliségi ráta, valamint a súlyos munkaerőhiány, a munkanélküliség átlagos időtartama 17 hónap volt hazánkban 2017 áprilisa és júniusa között. 

A munkanélküliek 44,1 százaléka ráadásul legalább egy éve keresett állást, vagyis tartósan munkanélkülinek számított. Ennek megfelelően, aki elveszíti a munkáját, az keserves másfél évre számíthat.

Címkék:
karrier, szülő, pécs,