Tiltólista: alaposan gondold át, ha ezeken a helyeken kapnál munkát

Pénzcentrum2017. augusztus 19. 14:10

Az Economist Intelligence Unit készített egy listát, mely 140 nagyvárosban vizsgálta az életet egységes szempontrendszer alapján. Mutatjuk, hogy melyik városok szerepeltek a lehető legrosszabbul az összehasonlításban. Kétszer is gondold meg, mielőtt bármelyik helyre elköltöznél.

Az Economist magazint is kiadó Economist csoport megvizsgált 140 nagyvárost, hogy stabilitás, az egészségügy, a kultúra és a környezet, valamint az oktatás és az infrastruktúra színvonala alapján mennyire számítanak élhetőnek. 

A vizsgált kategóriákat mind lepontozták 1-100-ig, majd súlyozott átlagot számoltak és ez alapján jött létre a lista.

Nézzük is az utolsó tíz helyezettet:

Loading...

A cégek prémiumot szoktak fizetni azoknak a mukavállalóknak, akik olyan városba költöznek, ahol az életkörülmények különösen nehezek, sok nehézséggel kell megküzdeni illetve egészségtelen a környezet - írják tanulmányukban az Economist szakemberei.

A kutatás készítői meg is határoztak egy szorzót, hogy a tanulmányukban mért várospontszámok alapján, mekkora fizetéskiegészítést javasolnak egy adott városba küldött alkalmazottaknak. Az 50-nél alacsonyabb pontszámot elérő városok esetében ez a szorzó 20% százalék, így az Economist szakemberei szerint az összes fenti városba küldött külföldi munkavállaló megérdemli az alapfizetésének az egyötödét arra az időszakra, amíg az adott városban van kiküldetésen.

A Globális Élhetőségi Jelentés 2017-es, angol nyelvű, ingyenes kivonatáért kattints ide!
Címkék:
karrier, lista,