Na ez luxusgázsi! Ennyit kaszáltak egy év alatt a Sziget mai sztárjai

Pénzcentrum2017. augusztus 13. 15:11

Hatalmas pénzek mozognak a nemzetközi zeneiparban, egy-egy világ sztár akkora gázsikat zsebel be, hogy azt felfogni is nehéz. Ma a Sziget Fesztiválon fellép a világ harmadik legjobban fizetett dj duója, kiderült, mennyit zsebelt be tavaly.

A legjobban fizetett elektronikus zenészek listáját nem rég nyilvánosságra hozta a Forbes. Ebből kiderült, hogy még mindig Calvin Harris csücsül a trónon, ahonnan 5 éve senki sem tudja elmozdítani. Ő 48,5 millió dollárt, vagyis 12,5 milliárd forintot keresett 2016 júniusa és 2017 júniusa között. A dobogó második helyén Tiesto áll 39 millió dollárral.

A harmadik pedig a Chainsmokers 38 millió dollárral, vagyis akiknek egyetlen év alatt 9 milliárd 804 millió forintot sikerült összehaknizni.

A Sziget szervezői idén összesen 1,85 milliárdot költöttek fellépőkre, ebből csak a nagyszínpad előadóira 100 milliót - és még Pink is belefért, aki egyébként a fesztivál történetének egyik legdrágább előadója. És ebben a százmillióban benne van a Chainsmokers gázsija is.

Szóval az éppen Magyarországon tartózkodó sztár dj-duó egy évi keresetének még az ötödére sem lenne szüksége ahhoz, hogy kifizesse az idei Sziget összes fellépőjét.

 

Címkék:
karrier, fizetés, sztár, gázsi, sziget fesztivál, sztárgázsi,