Kiderítettük: ennyit kaszált eddig Hosszú Katinka az úszó VB-n

Pénzcentrum2017. július 27. 17:00

Magyarországon jelentős pénzjutalmat kap az, aki hazánk színeiben világ- vagy Európa-bajnokságon érmes helyezést ére el. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy a hatályos jogszabályok alapján mitől függ, hogy ki, mennyit kap, továbbá, hogy mennyi marad a jutalomból a sportolók zsebében.

A magyar állam fontosnak tartja, hogy jutalmazza azokat a sportolókat, akik nemzetközi versenyeken jó eredményt érnek el. Az olimpiai bajnokok győzelmi prémiumot és életük végéig járó életjáradékot is kapnak, az Európa- és világbajnokságokon jól szereplő sportolók azonban csak egyszeri eredményességi jutalmat.

Azt, hogy kinek, mennyi pénz jár, a 200/2013. (VI. 13.) Kormányrendelet szabályozza, mely az "egyes kimagasló sporteredmények állami jutalmáról" szól.

A pontos összeget az alapján határozzák meg, hogy

  • milyen érmet nyert a versenyző (az első három helyezés alatt nem jár pénz), 
  • Euróba- vagy világbajnokságon vett részt, 
  • eredményét egyénileg, párban vagy csapatban érte el,
  • felnőtt- vagy utánpótláskorú versenyen vett részt, továbbá, hogy
  • milyen gyakran rendezik meg az adott világversenyt.

FINA vizes VB-t minden második évben rendeznek, s mivel felnőtt versenyről van szó, a következő eredményességi prémium vonatkozik a budapesti rendezvényen résztvevőkre:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Loading...

Ebből tehát gyorsan kiszámolható, hogy Cseh Laci 200 méter pillangón 1 875 000 forintot nyert, Hosszú Katinka pedig 200 méter vegyesen állhatott fel a dobogó legfelső fokára, neki 2 500 000 forint üti a markát.

A pénzjutalmak a törvény értelmében nettó összegek, azokat további adó már nem sújtja.

Címkék:
karrier, Budapest, eb, hosszú katinka, fina, győzelem, vb,