Kiderült: ennyit kerestek a Szomszédok sztárjai

Pénzcentrum2017. július 20. 17:00

Idén ünnepeli indulásának 30. évfordulóját a kultikus sorozat: a Szomszédok. Ma már az sem titok, mennyit kerestek egykor a főszereplők.


1987. május 7-én indult útjára az ország egyik legnépszerűbb sorozata: a Szomszédok. A 332 részt megélt tévéműsort két hetente csütörtökönként láthatták a nézők egészen 1 999 decemberéig.

A színészeknek az akkori keresetekhez képes busás fizetés ütötte a markát.

Egy-egy főszereplő havonta 400 ezer forintot keresett.

- tudta meg az ATV Heti Napló c. műsora.

Viszonyításképpen érdemes tudnunk, hogy 1992-ben az átlagkeresetek 22 ezer forintra rúgtak egy hónapban. Ez azt jelenti, hogy az aktuális átlagfizetés 18 szorosát kereste meg egy főszereplő a sorozatban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A KSH friss adatai szerint jelenleg hazánkban az átlagfizetés nemzetgazdasági szinten - családi kedvezmény nélkül számítva - nettó 192 100 forint. Ha ennek vennék a 18 szorosát, akkor az havonta közel 3,5 millió forintos fizetést jelentene.

Gyakran szóba kerültek a pénzügyek

A sorozatban egyébként gyakran volt téma a pénz, a fizetés, a nyugdíj, a rezsi, az áremelkedés, az infláció, vagy épp az adóellenőrzés. Az egyik legviccesebb pénzügyi jelenet például az alábbi volt:

 

Címkék:
karrier, ennyit keres, fizetés, szomszédok, keresetek,