Pincér, pultos és recepciós a magyarok többsége Nagy-Britanniában

Pénzcentrum2017. július 11. 14:30

A legújabb statisztikák szerint a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok nagyjából fele recepciós, pincér, vagy pultos, legalábbis ekkora arányban dolgoznak a magyarok a brit kiskereskedelemben és vendéglátásban - írja a 444.hu a brit statisztikai hivatal (ONS) felmérésére hivatkozva.

A Nagy-Britanniában dolgozó közép-európai országok polgárairól készített felmérést a brit statisztikai hivatal (ONS). Ennek eredményei megerősítik azokat a hiedelmeket, miszerint a legtöbb magyar a vendéglátásban, recepciósként, pincérként vagy pultosként dolgozik kint Nagy-Britanniában.

Loading...

Persze a statisztikai adatoknál vélhetően jóval többen dolgoznak a vendéglátóiparban, , hiszen ebben a szektorban elég nagy a fekete foglalkoztatás. Ezzel szemben a pénzügyi szektorban szinte minden a munkavállaló bejelentett, legális: ott mindössze ötezer magyart talált a felmérés. Az "egyéb" iparág elsősorban az építőipart, kisebb részben az egészségügyet takarja a magyarok esetében, itt összesen húszezer magyar dolgozik a felmérés szerint.

A kutatáshoz egy nagy háztartási adatgyűjtésből szerezték az információkat.  Így jöhetett ki, hogy 81,3 ezer magyar tartózkodik életvitelszerűen Nagy-Britanniában. Ez a szám azonban inkább alsó közelítésnek tekinthető. A vizsgált országok közül egyébként lengyelből van a legtöbb Nagy-Britanniában: összesen 813 ezer fővel. A dolgozók aránya pedig a magyaroknál a legmagasabb ( 84, 3 százalék), míg a csehek és a szlovákok esetében például 73 százalék.

Címkék:
karrier, külföld, london, munkavállalás, nagy britannia,