Külföldi munka? Ezek a világ legdrágább városai

Pénzcentrum2017. június 13. 17:00

Magyarok ezrei hagyták már el az országot és költöztek külföldre a jobb megélhetés reményében. Ám hiába a jó fizetés, sok városban méregdrága a megélhetés. Mutatjuk, melyik városokban kell a legtöbbet költeni.


Az ECA globális tanácsadó cég idén is összeállította azt a rangsort, amely megmutatja, hogy azonos életszínvonal mellett a világ melyik városaiban a legdrágább a megélhetés. Íme, ez a 10 város végzett elől a rangsorban.

  • 10. Szöul, Dél-Korea
  • 9. Peking, Kína
  • 8. Sanghaj, Kína
  • 7. Kinshasa, Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa
  • 6. Bázel, Svájc
  • 5. Bern, Svájc
  • 4. Genova, Olaszország
  • 3. Zürich, Svájc
  • 2. Luanda, Angola
  • 1. Juba, Dél- Szudán

Miért szeretnének az emberek külföldön dolgozni?

Egyes felmérések szerint a legnagyobb motiváció a külföldi munkában a magasabb fizetés, de gyakori okként szerepel a karrierépítési lehetőség, az új munkatapasztalatok szerzése vagy a nyelvtudás fejlesztése. A munkavállalók leginkább azt értékelnék, ha magukkal vihetnék a családjukat, hiszen a családtól való elszakadás a legnagyobb akadály - ez főleg a 25-44 éves korosztályra érvényes, vagyis azokra, akik leginkább érintettek a családalapításban. További fontos tényező, hogy minden ötödik munkavállaló elvárná, hogy a munkaadója segítse őt a váltás folyamatában, főként a szervezési és adminisztrációs ügyekben.

Kik mennének legszívesebben?

A külföldi munka leginkább a diplomások (54 százalék) számára érdekes, míg az érettségizett munkavállalók 45 százaléka menne el. Az alacsonyabb végzettséggel rendelkezőknek kisebb igényeik vannak a felkínált állást illetően, közel felük bármilyen munkát elvállalna. Ezzel szemben a magasabb végzettségűek hasonló területen dolgoznának más országban is, mint odahaza.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A külföldi munka iránt leginkább az informatika, az építőipar, az ingatlan, az adminisztráció, az ügyféltámogatás, a pénzügy, a bankügy, az egészségügy és a szociális ellátás területén dolgozó munkavállalók érdeklődnek.


Leginkább azok nyitottak a külföldre költözésben, akik otthon is az átlagnál magasabb fizetéssel rendelkeznek. Pozíciószint szerinti összehasonlítás alapján főleg a mérnökök (53 százalék), a középvezetők és menedzserek (54 százalék) valamint a felsővezetők (52 százalék).

Loading...

Címkék:
karrier, külföld, munka, legdrágább,