4+1 tipp, amivel könnyedén átvészelheted a világ legkeményebb melóját

Pénzcentrum2017. május 9. 13:31

Az anyaság sokak szerint az egyik legnehezebb "munka", amit valaki végezhet, ráadásul, ha az anya dolgozik, akkor a munkahelyen is helyt kell állnia. A két dolgot azonban nem könnyű összeegyeztetni, azonban a most bemutatott tippekkel könnyebb lehet az anyák dolga.

Nincs titkos recept a munkahelyi és az anyai teendők közti egyensúly megtartására, mégis több százezer nő képes mindkét szerepben sikeressé válni, az előttük álló kihívásokat kezelni és legyőzni az esetleges akadályokat. Íme, 4+1 tipp Lisa Druxman, az Entepreneuer.com szerzőjétől, hogy megtaláld az arany középutat:

1. Légy szervezett!

Használd ki jól a munkanapot, hiszen nem engedheted meg magadnak, hogy elvesztegesd az időt. Tarts rendet magad körül!

2. Légy felkészült!

Válassz egy olyan eszközt, amely segít előre tervezni és egyensúlyban tartani a munkával és a családoddal töltött időt. Mind a személyes, mind a munkahelyi teendőidet jól átláthatóan, egy helyen összegezd. Nem kell mindent fejben tartanod!

3. Koncentrálj!

A munkahelyi kötelességek mellett a háztartás és a gyereknevelés összehangolása nehéz feladat, és súlyos kompromisszumokkal jár. Strukturáld a feladataidat, és állíts fel fontossági sorrendet!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4. Kérj segítséget!

Ahhoz, hogy anyaként és a munkahelyeden is a maximumot tudd kihozni magadból, támogatásra is szükséged lesz. Nem kell mindent egyedül megoldanod!

+1. Figyelj magadra!

Látni fogod, hogy bármennyire is igyekszel, nem mindig lesz annyi időd, amennyit szeretnél, pedig mindent megtettél ennek érdekében. A képzeletbeli doboz mindig tele lesz feladatokkal, kötelezettségekkel. Tanuld meg elfogadni és kialakítani azokat a szabályrendszereket az életedben, amelyek segítenek a munka-magánélet egyensúly kialakításában. Ez közhelyesen hangzik, de az az igazság: vigyáznod kell magadra, hogy gondoskodhass a családodról, otthonodról, vállalkozásodról!

Címkék:
karrier, család, pénzcentrum.hu, munka, anya,