Indokolatlan bukás az érettségi? Így lehet ellene védekezni

MTI2017. május 8. 12:03

Az iskolai szülői közösségek joga és kötelessége őrködni az érettségi vizsga tisztasága felett, és fellépni szabálytalanságokkal szemben, amelyet akár a tanulók, akár a pedagógusok követnek el - írja közleményében a Magyar Szülők Országos Egyesülete (MSZOE).

Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. évi kormányrendelet 17. § (1) bekezdése szerint az érettségi vizsga megkezdése előtt az iskola igazgatója felkéri az iskolai szülői szervezetet, hogy képviselője útján kísérje figyelemmel az érettségi vizsga előkészítését, megszervezését, lebonyolítását.

A szülői jelenlét az iskolai vizsgabizottságokban garancia lehet az érettség vizsgák tisztaságára, a korrupció és a protekció feltárására, megakadályozására, mivel az érettségi vizsgán nagy értéke lehet egy indokolatlan jeles osztályzatnak. Egy rosszabb érettségi osztályzat pedig tönkre teheti a legjobb tanuló továbbtanulási esélyeit is.

Mivel a szülők nem akarnak közreműködni a vizsgabizottságok munkájának ellenőrzésében, ezért a korrupció és a protekció gyanújának elkerülése érdekében indokolt lenne

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

a térfigyelő kamerák beszerelése az érettségi vizsgák helyszínein.

Az év végi buktatások által megtizedelt tanulók szüleinek panasza alapján az augusztusi javító vizsgákon is célszerű lenne a videokamera használata.  A középiskolai felvételi vizsgákon is el kellene a videokamera.

Címkék:
karrier, érettségi, kamera, buktatás,