Lasszóval fogják az informatikusokat, akinek tapasztalata van, egymilliót is kereshet

Világgazdaság2017. április 24. 10:31

A startupok negyven százaléka szerint nehezebb lett tavaly szoftverfejlesztőt találni, a legkeresettebbek között vannak a Java-, a .NET-fejlesztők, az UX designerek és az adattudósok (data scientist) - írja a Világgazdaság.


Hatalmas a kereslet a szofterfejlesztők iránt, a cégek pedig meg is fizetik a képzett és gyakorlattal rendelkező szakembereket - derül ki az IseeQ fejvadászcég által végzett gyorsfelmérésből, amelyet a hétfői Világgazdaság idéz.

A legkeresettebbek a Java-, a .NET-fejlesztők, az UX designerek és az adattudósok (data scientist). Négy év tapasztalattal már szinte természetes az 1 millió forint feletti fizetés.

A megkérdezett cégek 17 százaléka 10 százalék felett emelte a béreket, 58 százalék az 1-10 százalékos sávban növelte a fizetést, míg 25 százaléknál nem változott. A munkatársak megtartásában nagy szerepe van az elérhető képzéseknek, a külföldi konferenciákon való részvételnek, mentorprogramoknak, de fontos elem a munka-magánélet-egyensúly, a rugalmas munkavégzés, a távmunka lehetősége is.

Címkék:
karrier, fizetés, penzcentrum, informatikus,