Így küldheted be percek alatt az adóbevallásodat + videó

Pénzcentrum2017. április 19. 14:30

Sorban állás a NAV-nál, papírköteg töltögetése, hopp, ezt rossz helyre írtam, kezdhetem elölről az egészet. És munka után még a postán is be kell állni az egyik kígyózó sorba, hogy időben eljusson az adóbevallás a hatósághoz. Idén szerencsére az egész procedúrát néhány percre redukálhatjuk. Mutatjuk, hogyan.

Az adóbevallás tekintetében az idei év mindenképp mérföldkőnek számít: a NAV minden magánszemélynek elkészítette az adóbevallásának tervezetét, amit az ügyfélkapun, és a hatóság honlapján is megnézhetnek az adózók (természetesen mindenki csak a sajátját). Ezt a tervezetet az adózónak át kell néznie, és ha mindent rendben talál benne, akkor jóvá kell hagynia. Ezzel be is adta az adóvallását. Természetesen lehet papíron is kérni a tervezetet, de aki ezt a lehetőséget nem igényelte március 16-ig, az már csak úgy juthat hozzá, ha bemegy valamelyik NAV-ügyfélszolgálathoz.

Online viszont néhány kattintással elérhető, ellenőrizhető, és beadható az adóbevallás. Mint minden újdonság, sokaknak az e-szja is okozhat nehézséget. Ezek áthidalására az adóhivatal készített egy videósorozatot. Az alábbi videón pontról pontra elmondják és meg is mutatják, hogy érhető el az szja-tervezet a NAV honlapján.

Címkék:
karrier, adóbevallás, NAV, szja, adó, e-szja,