Milliókat kaszál új szakmájában Jáksó László

Pénzcentrum2017. április 7. 16:30

Korábban a médiában is nagyon jól keresett Jáksó László, a műsorvezetőt azonban nem érintette rosszul, hogy lekerült a képernyőről. Most hajnalokig számítógépes programokat ír, amivel jobban keres, mintha műsort vezetetne.


Mielőtt a médiában kezdett volna dolgozni, már azelőtt megtanulta a programozást Jáksó László. A tudást nem iskolában, hanem a könyvekből és folyóiratokból szedte magára, még a gimnáziumi évek alatt.

Ha azt mondtam, hogy a médiában jól fizetnek, akkor itt kétszer olyan jól

- mesélte a Story magazinnak Jáksó László.

A műsorvezető elmondása szerint a legjobban éjszaka tud dogozni, mert akkor nem vonja el semmi a figyelmét. A munkája nagy része hibakeresésből áll, így ha szerencséje van, akkor hajnali háromkor már le tud feküdni aludni - tette hozzá.

Mennyit kereshet most Jáksó Lászó?

Korábbi cikkünkben márösszegyűjtöttük, hogy fénykorában a Heti Hetes sztárjai akár 600-800 ezer forintos fizetést is hazavihettek adásonként. Ez nem kevés pénz, viszont az informatikai szektor is eléggé jól fizet mostanában.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az elmúlt évben attól volt hangos a hazai sajtó, hogy óriási munkaerő-hiánnyal küzd az IT-szektor, 22 ezer betöltetlen pozíció van - ezt ráadásul a befektetések és beruházások egyre magasabb szintre tornázzák -, és ennek következtében a munkavállalók vannak alkupozícióban, ami nagy bérugrást is eredményezett.

A fizetések emelkedése az elmúlt időszakban kicsit lelassult, de még így is nagyon jó, egy pályakezdő szoftverfejlesztő például átlagosan 430 ezer forintos bruttó fizetést kap, a tapasztaltak (senior) viszont már 950 ezres bruttó átlagot kapnak.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/ Kallos Bea

Címkék:
karrier, fizetés, celeb, informatikus, programozás,