Szabálytalan közfoglalkoztatás: 250 milliónyi támogatást vissza kell fizetni

Magyar Nemzet2017. március 7. 08:32

Harminc közfoglalkoztató esetében tártak fel súlyos szerződésszegést, közel negyedmilliárdnyi szabálytalanul felhasznált támogatást kell visszafizetni, hat közfoglalkoztatóra pedig rendbírságot szabtak ki - írja a Világgazdaság.

Tizenkét esetben olyan súlyos visszaélés történt, hogy a hatóságok feljelentést tettek egyebek között sikkasztás és költségvetési csalás gyanúja miatt - tudta meg a lap a Belügyminisztériumtól. A szabálytalanságokat elkövető 30 közfoglalkoztató esetében vissza kell fizetni a már kifizetett támogatás összegét. Országosan összesen 287,5 millió forintot követelnek vissza a hatóságok, a múlt év végéig azonban csak alig több mint az esetek felében történt meg a pénz legalább egy részének visszaadása.

A szerződésszegők leggyakrabban települési önkormányzatok. A legsúlyosabb esetekben feljelentést tettek a hatóságok. Tíz esetben ismeretlen tettes, két esetben konkrét személy ellen született feljelentés a többi között költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása, számvitel rendjének megsértése, a közfoglalkoztatási program költségeire folyósított támogatás céltól eltérő felhasználása, illetve sikkasztás gyanúja miatt.

Loading...
Címkék:
karrier, munka, közfoglalkoztatás, szerződés, szabálytalanság, közfoglalkoztatott,