5 végzetes hiba: ezek soha ne hiányozzanak az önéletrajzodból

Pénzcentrum2017. március 7. 14:31

6 másodperc - mindössze ennyi időd van arra, hogy az önéletrajzoddal lenyűgözd a jövőbeli munkáltatódat. Könnyen előfordulhat, hogy önéletrajzodon először azt nézik meg, mi az az alapvető információ, ami nincs rajta és akkor már mehet is a szemétbe. Ezért most megmutatjuk, mi az az 5 elem, ami egyetlen önéletrajzból sem hiányozhat.


Elérhetőségek

Bár nyilvánvalónak tűnik, mégis sokan elfelejtik feltüntetni az önéletrajzon az alapvető elérhetőségeiket. Ezek közé tartozik többek között az e-mail címünk, telefonszámunk, esetleg a LinkedIn profilunknak az URL címe - ha ezt is feltüntetjük, akkor az otthoni címünket akár ki is hagyhatjuk a felsorsolásból. Az elérhetőségeknél különösen fontos, hogy ne zavarjuk meg az olvasót és minden adatból csak egyet tüntessünk fel az önéletrajzunkban.

Kulcsszavak

Az álláshirdetés munkaköri leírásából érdemes néhány kulcsszót és fontos kifejezést belecsempésznünk az önéletrajzunkba is. Ez különösen akkor lehet fontos, ha a munkáltató egy automata rendszert használ az önéletrajzok átfésülésre. A megfelelő szavak kiválasztásához többször olvassuk el a megcélzott állás munkaköri leírását és ebből válasszuk ki a leggyakrabban használt kulcsszavakat és kifejezéseket, majd ezeket próbáljuk meg beilleszteni a saját önéletrajzunkba is.

Számok

A munkaadóknak számokra van szüksége ahhoz, hogy valóban értékelni tudja a korábbi munkáidat

- mondta el a Business Insidernek Tina Nicolai, karrier-tanácsadó.

Például ahelyett, hogy azt mondanánk, hogy "segítettük a cégnél a bevételek növekedését", fogalmazzunk konkrétan. Mondjuk valahogy így: a bevételek 500 százalékkal növekedtek az én segítséggemmel és ez azt jelenti, hogy x millió forintot kerestük 1 év alatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Teljesítmények, eredmények

A jövőbeli munkáltatóinknak  tisztában kell lenniük az eddig elért eredményeinkkel, hiszen így építhetnek a jövőben az erősségeinkre. Persze ne tűnjünk túl hivalkodónak, csak a legfontosabb és releváns eredményeket tüntessük fel. A legjobb, ha ezeket a munkaköri leírásainkba illesztjük bele.

Egy jó történet

Nem számít, hogy milyen típusú önéletrajzot készítünk, ha nagyrészt csak felsorolásból áll, akkor is ügyelnünk kell arra, hogy egy érdekes olvasmány szülessen belőle a végen.

Loading...

Címkék:
karrier, hiba, önéletrajz, információ, elem,