Hiába élnek külföldön, sokan nyomon követik a magyar közéletet

Pénzcentrum/InfoRádió2017. február 18. 12:02

Egy friss kutatás szerint már nem telefonon kommunikálnak a legnagyobb arányban a külföldön dolgozó magyarok az itthoni rokonaikkal.


A külföldre költöző magyarok a legkedveltebb célországok közé Németország és Nagy-Britannia tartozik. A KSH adatai szerint bár jelentősen eltérő, de nagyon karakteres médiafogyasztással írhatók le a két országban élő csoportok

Mind a demográfiai összetételben, mind a médiafogyasztásban jelentős különbségeket fedeztek fel a két ország között. A Ipsos médiakutatási vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy a médiahasználati szokások a költözés miatt jelentősen változnak.

A klasszikus médiumok - a tévé, a print média, a rádió - fogyasztása visszaesik, míg az online médiafogyasztás jelentősen megugrik a költözés után

- tudtatta Kovács Balázs

Hozzátette, hogy az is egyértelműen kirajzolódott, hogy a kivándorlók a kommunikációs szokásai is megváltoznak.

Az elsődleges kommunikációs felületük a Facebook és a Messenger lesz, de a Vibert és a WhatsAppot is többen használják.

A hagyományos telefonhívás kicsit háttérbe szorul, de nyilván ez is fontos kommunikációs csatorna marad" - közölte az eredményeket Kovács Balázs. Bár a kutatás nem reprezentatív és torzíthatja az eredményeket, hogy a legtöbb válaszadót a Facebookon keresztül érték el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A külföldön dolgozó magyarok körülbelül 60 százaléka vallotta azt, hogy rendszeresen követik a magyar közéleti eseményeket, a legtöbben inkább a külföldi hírportálokon keresztül követik a magyar eseményeket" - tette hozzá az Ipsos médiakutatási vezetője.

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

 

Címkék:
karrier, külföld, munkavállalás, médiafogyasztás, facebook messenger,