Külföldre mennél dolgozni? Itt vár rád a legjobb élet

Pénzcentrum2017. február 5. 13:03

Egyes becslések szerint már 600 ezernél is több magyar dolgozhat külföldön. A legtöbben a jobb megélhetés miatt hagyják el Magyarországot, pedig egy friss kutatás szerint nem is olyan vészes nálunk a munkavállalók helyzete.


Az InterNations, a világ egyik legnagyobb külföldi munkavállalókat összetartó hálózta, friss felmérésben arra a kérdésre kereste a választ, hogy melyik országban a legjobb az életminőség -  a külföldi munkavállalók számára. A kutatásban többek között  fontos szempont volt, hogy az adott országban milyen a

  • munka-magánélet egyensúlya,
  • az egészségügy és az oktatás színvonala,
  • a megélhetési költségek,
  • a karrier lehetőségek
  • és az időjárás.

A rangsor felállításához 14 300 embert kérdeztek meg, akik 191 különböző országban élnek. Kitöltőknek az volt a feladata, hogy egy 1-7-es skálán értékeljék azt az országot, ahol élnek. A külföldi munkavállalást 43 különböző szempont szerint kellett pontozni, és ezen átlagok alapján számították ki az úgynevezett "életminőségi indexet".

Számunkra talán meglepő, de a teljes listán Magyarország a 20. helyet szerezte meg, köszönhetően az alacsony megélhetési költségeknek és a bőséges karrier lehetőségnek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az első 10 helyet pedig az alábbi országok szerezték meg:

10. Svájc

9. Németország

8. Szingapúr

7. Csehország

6. Málta

5. Costa Rica

4. Spanyolország

3. Japán

2. Ausztria

1. Tajvan

Címkék:
karrier, toplista, külföld, életminőség, munkavállalás,