Bevallotta Gesztesi Károly, honnan van a hatalmas vagyon

Pénzcentrum2017. január 21. 16:01

Gesztesi Károly korábban kaszkadőrként dolgozott, amivel akkoriban két hét alatt megkereste hároméves színházi fizetését. Vajon most is ilyen jól keresnek a kaszkadőrök?


A napokban engedték haza a kórházból Gesztesi Károlyt, akinek a térdét műtötték. A színész biztos benne, hogy korábbi kaszkadőr munkái miatt ment tönkre a térde, annyit esett és zuhant akkoriban. Ez a munka azonban nagyon jól hozott neki a konyhára.

A nyolcvanas években kezdő színészként ötezer forint volt a havi fizetésem (...) Ha egy mozgó vonat tetejéről estem le golyót kapva, az tízen-kétezer-ötszáz forintot ért. Két hét forgatás után kétszázezer forinttal, vagyis hároméves színházi keresettem jöttem haza

- mesélte Gesztesi Károly a Story magazinnak.

Most is jól fizet a kaszkadőr szakma

A Pénzcentrum információi szerint a kaszkadőrök napidíja manapság is több tízezer forint körül mozog. A veszélyesebb mutatványokért azonban extra pénz jár, így egy nap alatt akár több százezer forintot is megkereshetnek a kaszkadőrök. Akad azonban még néhány különleges szakma, amivel igazán jól lehet keresni. Ezekeből gyűjtöttünk most össze néhányat.

Fénydublőr

A fénydublőr a filmforgatások és színházi próbák során a színészt helyettesíti, amíg a fényeket beállítják. Ehhez semmilyen végzettség nem szükséges, az egyik legfontosabb kritérium, hogy a fénydublőr magassága illetve egyéb külső tulajdonságai megegyezzenek a színésszel. Bár kereseti statisztikákat nem találtunk, nem hivatalos forrásaink szerint akár 12-15 ezret is kereshetnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Parfümőr

A parfümkészítéshez a kémiai, és biokémiai ismeretek mellett nagyon kifinomult szaglásra is szükség van. A parfümőr legfőbb feladata, hogy illatokat kreáljon, ami nem kis munka, ugyanis egy illat megalkotása akár 0,5-1,5 évet is igénybe vehet. Ez egy nagyon ritka szakma, Magyarországon például egyetlen parfümőr van. A kereseti lehetőség viszont igazán magas, külföldi oldalak szerint egy parfümőr havonta akár 1 milliónál is többet kereshet.

Várostervező

A Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere szerint a település- és közlekedéstervező mérnökök többek között vasúti, közúti, vízi és légi személy-, illetve áruszállítás területén alkalmazott közlekedési rendszerek létesítésével, üzemeltetésével és fejlesztésével foglalkoznak. Emellett stratégiát készítenek, kutatásokat folytatnak és tanácsot adnak a várostervezéssel kapcsolatban, amiért itthon körülbelül 370 ezer forintot keresnek havonta.

Loading...

Címkék:
karrier, szakma, gesztesi károly, állások, biokémia,