Kiderült, mennyit visz haza havonta Szőke András

Pénzcentrum2017. január 14. 16:31

Havonta 365 ezer forintot vihet haza Szőke András a produkciós cégén keresztül. Persze ezért meg is dolgozik a filmrendező, eddig 270 kisfilmet és számos egyéb produkciót készített.

2014 óta évente 3 millió forintot kap Szőke András cége, így havonta nettó 365 ezer forintot kap ebből a filmrendező. Persze ezért meg is dolgozik, havi 3 ezer kilométert autózik, mivel a vidéki életet, a háztáji gazdálkodást mutatja be filmjeiben, rádióműsoraiban, tévés szerepléseiben és előadásai során - írja a Bors.

Szőkének eddig 270 kisfilmje készült, azonban ezekért cserébe nem is keresett rosszul. A havi 365 ezer forintos fizetés ugyanis több mint kétszerese a KSH által számolt átlagnak. Ez utóbbi jelenleg 174 400 forint.

Mennyit keresnek a magyarok?

A nettó átlagkereset egyébként 7 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben, ami igen jelentős változásnak mondható. A jelentős változáshoz a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkenése és a minimálbér aránylag nagyobb mértékű emelése is hozzájárult.

A KSH egyébként nemcsak az átlagkeresetet számítja ki időről időre, hanem a családi kedvezménnyel is készít kalkulációt, a legfrissebb becslésük szerint így az átlag valamivel magasabb, mintegy 181 600 forintot tesz ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi várható 2017-ben?

A fenti adatok az októberi állapotokat tükrözik, azonban a 2017-es minimálbér emelésből következtethetünk, hogy mekkora nettó átlagkeresetünk lehet majd októberben. Mivel a minimálbér 15 százalékkal nőtt január 1-től, így az októberi adatok is jelentősen magasabbak lehetnek. Ugyan az alkalmazottak többsége nem minimálbérért dolgozik, azonban a növekedés várhatóan így is látványos lesz, nem kizárt a két számjegyű növekedés sem.

Címlapkép: MTI / Zih Zsolt

Címkék:
karrier, minimálbér, munka, kereset, keresetek, nettó,