7 kijelentés, amit sosem mond egy gazdag ember

Pénzcentrum2016. december 18. 13:10

A gazdag és a szegény ember között a gondolkodásuk a legnagyobb különbség. Az alábbi összeállításban példákon keresztül is láthatod, mi a kettő között a különbség.

Az egyik nagy különbség a gazdag és a szegény emberek között, hogy mi történik a fejükben.

"Két erős apát az különböztet meg, hogyan viszonyul a luxushoz"- mondta Robert Kiyosaki, a Gazdag apa, szegény apa című klasszikus személyes pénzügyi könyv írója. A szegény apa, aki egész pénzügyi életét végig küzdötte, és belehalt a számlák fizetésébe. A gazdag apa viszont az egyik leggazdagabb ember volt Hawaii-on. Észrevettem, hogy a szegény apám nem azért volt szegény, mert kis összeget keresett, hanem a gondolatai és a cselekedetei.

Az író összegyűjtött hét dolgot, amit a szegény apjától hallott, a gazdagtól viszont soha.

"Hogy engedheti meg magának?"

Az automatikus a szegény ember agyában, hogy ő nem engedhet meg magának olyan dolgokat, amit mások viszont igen. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell vásárolni mindent. Az a lényeg, hogy tréningezni kell az elmét, mert minél erősebb az agy, annál több pénzt fog keresni.

"Dolgozom a pénzemért"

Ezzel szemben a gazdag apa azt mondja, hogy a pénzem dolgozik értem. Különbség van aközött, hogyan gondol az emberre a fizetésre. Átlagos ember úgy gondolkodik, hogy fizessenek neki idő alapján, állandó fizetést, vagy óradíjat. Miközben a gazdag emberek általában saját vállalkozásukban dolgozik, és sokat keres jutalék, vagy részesedés formájában. 

"Vigyázz a pénzre, ne vállalj kockázatot."

A gazdag apa viszont azt mondja, tanuld meg kezelni a pénzt. A gazdag ember játszik, és nyer, amihez alapvetően szükséges kockáztatni, és bizonytalanságban lenni. Mindezt persze okosan, és ebben az oktatásnak és a tapasztalatnak is nagy szerepe van. 

"A házam egy eszköz."

A gazdag apa viszont azt mondja, a házam a felelősségem. A ház egy drága dolog, de nem mindnek megy felfelé az ára. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Tanulj keményen, és szerezz egy jó állást."

A gazdag apa viszont azt mondja: "Tanulj keményen, és vegyél egy jó céget." A leggazdagabb emberek nem félnek, és higgadtan kivárja, hogy jöjjön a sok pénz. Eközben a tömegek harcolnak, és beérik kevesebbel, mint amit valójában érnek.

"Sosem leszek gazdag."

A gazdag apa azt mondja: gazdag vagyok, és a gazdag emberek nem csinálnak ilyet. És ehhez akkor is tartják magukat, ha épp egy nagy pénzügyi visszaesésen vannak túl, és nincs vagyonuk. Eközött a nagy különbség: míg utóbbi ideiglenes, addig a szegénység örök.

"Nem érdekel a pénz."

"A pénz hatalom."- mondja a gazdag apa. Arra tanítják az embereknek, hogy vegyen részt jó oktatásban, találjon munkát, és legyen hálás mindazért, amit kap.

A gazdag ember viszont úgy gondolja, hogy a pénz eszköz, amivel jó lehetőségeket lehet megszerezni.

Címkék:
karrier, lista, gazdag, szegény,