Kiderült, miért csúszik az olimpiai jutalmak kifizetése

Pénzcentrum/Index.hu2016. november 29. 20:02

Bár a riói olimpia augusztus 21-én véget ért, az eredményes sportolók és az őket felkészítők, még nem kapták meg a jutalmukat. A paralimpia majdnem egy hónappal később ért véget, de még ők sem kapták meg a juttatásukat - írja az Index.

Az eredményesség után járó összegek nem változtak a 2012-es olimpia óta, így a bajnokok 35 millió forintot kapnak, de a nyolcadik helyezettek is még kétmillióval gazdagodnak.

A Magyar Olimpiai Bizottság a sportszövetségekkel történő egyeztetések után javaslatot állított össze a jutalmazottak körére és a jutalmak összegére. Ez a javaslat november közepén érkezett meg az államtitkársághoz, így a szerződés aláírása a héten megtörténik, azt követően pedig a MOB intézkedik a jutalmak kifizetéséről

- tuda meg a lap a  sportért felelős államtitkárságtól

Mivel ilyenkor nemcsak a sportolók, hanem a szövetségi tisztviselők, sőt, maga a MOB alkalmazottai is jutalmat kapnak, nem egykörös egyeztetések voltak. Az érmes sportolóknak emiatt kell várniuk. A témában a MOB is kiadott egy közleményt, mely szerint, ők az előírásoknak megfelelően, a határidőt betartva döntöttek. Haladéktalanul folyósítanak, azt ígérik.

Címkék:
karrier, olimpia, jutalom,