Hamarosan folytatódnak a minimálbér-tárgyalások

Pénzcentrum2016. november 15. 15:01

A kormány célja, hogy a minimálbér-emelés mellett a járulékcsökkentés is megvalósuljon - hangsúlyozta Varga Mihály a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának kibővített testületi ülésén. A nemzetgazdasági miniszter közölte: a tárca célja, hogy jövőre és 2018-ban is nagyarányú reálbér-növekedés következzen be.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, Magyarország erősödik: azzal, hogy hazánk makrogazdasági mutatói az elmúlt években nagymértékben javultak, az ország stabil helyzete jelenleg megengedi, hogy jelentős lépésekben merjünk gondolkodni a jövőre nézve. Varga Mihály jelezte, a szerdai kormányülésen tájékoztatja a kormányt a megbeszélésekről, a tárgyalások ezt követően folytatódnak - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A testület ülésén a kormány mellett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének, a Vállalkozók Országos Szövetségének, az ÁFEOSZ -COOP Szövetségnek, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának, a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, a Munkástanácsok Országos Szövetségének, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésnek a képviselői vettek részt.

Címkék:
karrier, NGM, minimálbér-emelés, tárgyalás, járulékcsökkentés,