Elárulta, mire költi nyereményét a Konyhafőnök új győztese

Pénzcentrum2016. november 13. 15:02

Pénteken este ért véget a Konyhafőnök c. gasztro verseny, amelyet Német Ádám nyert meg. A nyereménye 10 millió forint, és Ádám már azt is tudja, mire fogja elkölteni.


Péntek este ért véget az RTL Klubon futó Konyhafőnök c. gasztro verseny. A több hétig tartó küzdelemből végül Németh Ádám került ki győztesen, akinek határozott elképzelése van arról, mire fogja költeni a 10 millió forintos főnyereményét.

Ádám elmondása szerint eddig egyetlen forintot sem költött el a nyereményéből. Régi nagy álma, hogy legyen egy saját biofarmja, állatokkal és konyhakerttel, ám nem kapkod ennek a megvalósításával. Kedvese marketinges, így sokat segíthet neki a most induló gasztronómiai vállalkozásában, ahol a tervek szerint elsősorban éttermeknek nyújtanának szolgáltatásokat.

Van főállásom, menedzser vagyok hazánk egyik legnagyobb hamburgerétterménél, ezenkívül a vállalkozást is csináljuk a kedvesemmel, ezer felé áll a fejem. Öt év múlva viszont már a saját farmomon képzelem el magam

- árulta el a Blikknek Németh Ádám.

Be is jöhet a családi biznisz

Bár a hazai tulajdonú cégek sok problémával küzdenek, a családi vállalkozások számos tekintetben kiemelkednek e nagy tömegből. Ádámék cége ezért is lehet sikeres, hiszen a családi kapcsolatokat felmutató vállalkozások nem csak megbízhatóbbak az egyszemélyes társaságoknál, de általánosságban kiemelkednek a teljes cégbázisból.

A legfrissebb statisztikáink szerint a családi vállalkozások 75 százaléka megbízhatóbb egy átlagos hazai cégnél, míg 15 százalékuk pedig kiemelkedő megbízhatósági szempontból.

A családi vállalkozások tekintetében az egyik legérdekesebb jelenség, hogy mintegy 60 százalékuk olyan vállalkozás, ahol kizárólag a család tagjaiból áll a tulajdonosok és cégjegyzésre jogosultak köre, azaz "külsős" magánszemélyek vagy cégek egyáltalán nem kapnak komoly szerepet a cég életében. Közel 1 800 családi vállalkozás éri el ma az 1 milliárd forintos éves árbevételt, tehát ma már a gazdasági erejüket sem lehet figyelmen kívül hagyni a családi cégeknek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A cég irányítást elemezve az derül ki, hogy az apa-gyermek kapcsolatok dominálnak ugyan a cégvezetés számát tekintve, de a dominancia azért nem elsöprő erejű.

Ágazati eloszlást vizsgálva - talán nem meglepő módon - a kereskedelem végzett az első helyen, mintegy 24 ezer családi vállalkozással, ami részben a szektor nagyságrendjének is köszönhető. Arányaiban viszont a "tanácsadó" cégek kiemelkedőek, ahol a szektor cégeinek több mint 20 százaléka családi vállalkozásként működik.

A hazai cégbázis döntő többségét egyébként mikrovállalkozások alkotják. A kis létszámú vállalkozásoknak sok különböző formája működik hazánkban, jelentős részük egy magánszemély köré épül, ilyen a mintegy 350 ezer egyéni vállalkozó és közel 130 ezer olyan gazdasági "társaság", ahol az egyszemélyes tulajdonos egyben az egyetlen cégjegyzésre jogosult személy is - derül ki az Opten céginformációs adatbázisának információiból.

Loading...

Címkék:
karrier, nyeremény, konyhafőnök, győztes,