Fontos bejelentés az Auchantól: mire készül az áruház?

Pénzcentrum2016. október 25. 15:02

Átfogó bérefejlesztést készül végrehajtani az Auchan a magyarországi dolgozói körében. Ezúttal a nem vezetői munkakörökben alkalmazottak járhatnak jól.

2016. november 1-jétől bérfejlesztést hajt végre az alkalmazotti státuszú, vagyis mindazon munkavállalója körében az Auchan. A plusz pénzt a szervezeti hierarchia szerint nem igazgatósági és nem menedzseri munkakörökben és a vállalat logisztikai és budaörsi központjában dolgozók kaphatják. A bérfejlesztésnek köszönhetően mintegy 5400 Auchan munkavállalónak átlagosan 14 százalékkal emelkedik a bruttó alapbére. A 2015. október 1-jén életbe lépett béremeléssel átlagosan 24 százalékkal növekszik áruházi munkatársainak bruttó munkabére.

A kereskedelemben az állandósuló létszámhiány, a nagy fluktuáció és a megnövekedett terhelés miatt nagy szükség van a jelentősebb béremelésre

 - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

Az Auchannál a bérfejlesztést követően az áruházi alkalmazotti munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók átlagosan elérhető havi bruttó jövedelme (a havi jövedelem magában foglalja az alapbér, különböző pótlékok, túlóra, prémiumok és az egyéb béren kívüli juttatásokat is) 226 ezer forint. Emellett a munkavállalók csatlakozhatnak a vállalati részvényesi programhoz, melynek keretében részesülnek a vállalat teljesítményének eredményéből.

Címkék:
vásárlás, karrier, auchan,