Ennél a multinál havi 250 ezret keresnek a betanított munkások

Napi.hu2016. szeptember 13. 12:33

A súlyos kiskereskedelmi munkaerőhiány miatt rengeteg plusz munkát kell vállalnia a dolgozóknak. Ugyan a fizetés jó (akár 250 ezer forint is lehet havonta), azonban sokan nem bírják a túlórát és inkább felmondanak - írja a Napi.hu.

A súlyos kiskereskedelmi munkaerőhiány nemcsak az áruházak helyzetét nehezíti meg, hanem a bolokban dolgozók élete is sokkal nehezebb emiatt. Mivel munka ugyanannyi van, mint korábban, ezért a dolgozóknak kell túlórában elvégezni azt. Ennek köszönhetően a bérük ugyan magas, azonban sokan egészségügyi problémákkal szembesülnek. Ez elsősorban a Tescóban és a Pennyben jellemző, de nem kizárt, hogy más, kiskereskedelmi láncoknál is előfordul a jelenség.

Persze a munkakedv sem mindenkinél kitörő: 

Több embert is próbáltam betanítani. Sokan közülük az első vagy második nap után már nem jöttek. Nyavalyogtak, hogy hideg van a raktárban, nehezek a termékek. Hiába vesznek fel olyan embereket, akik nem hajlandóak dolgozni

- számolt be a lapnak egy Tesco alkalmazott.

A Pennyben sem fenékig tejfel az élet, egy régi dolgozó beszámolója szerint a régi alkalmazottak szinte kivétel nélkül felmondtak. Náluk havi nettó 200-250 ezer forintot is meg lehet keresni betanított munkásként, ezért viszont napi 12 órát kell dolgozni.

Címkék:
karrier, fizetés, Tesco, penny, munkakedv,