Ezt tőled is kérdezték állásinterjún? Pert akaszthatsz a nyakukba

Pénzcentrum2016. szeptember 4. 07:03

A nyugodtabb nyári időszak után ősszel mindig nagyobb az álláskeresési kedv. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy bizony van néhány tabutéma, amire egy állásinterjún sem kérezhetnek rá.


Bár ma már viszonylag kiegyensúlyozott a munkavállalók iránti igény, nyáron azonban még mindig észrevehetően lelassulnak a toborzási folyamatok. Általában a január és a szeptember számít kiemelt időszaknak, ősszel ugyanis mindig nagyobb az álláskeresési kedv, a pályakezdők például csak ilyenkor kezdenek el állásokra jelentkezni.

Hova érdemes most jelentkezni?

A Profession álláskereső portál adatai szerint jelenleg kiemelten sok ember keresnek a munkaadók, az alábbi területeken:

  • Fejlesztő informatikus
  • Gyártás, termelés
  • Vendéglátás
  • Mérnők
  • Hegesztő
  • Értékesítő
Érezhetően megnövekedett a piac felszívó ereje. Harc van a megfelelő képzéssel és készségekkel rendelkező munkavállalókért, ezért a munkaadók is jellemzősen felgyorsítják a kiválasztási folyamatokat

- tudta meg a Pénzcentrum Sámson Dorottyától, a Profession álláspiaci szakértőjétől.

Nehéz pontosan megmondani, hogy egy ember átlagosan meddig keres most munkát, de a portál szerint amennyiben egy pályázó valóban alkalmas arra az állásra, amire jelentkezett, akkor keresni fogják, hiszen

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
2,5-szer több nyitott pozíció van a piacon, mint három évvel ezelőtt.

Mit NEM kérdezhetnek meg?

Ha már sikerül eljutnunk az állásinterjúig, akkor arra érdemes felkészülnünk. A legutóbb azt mutattuk meg, hogy a kínos kérdésekre milyen válaszokat érdemes adni. Most azonban összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amire egyáltalán nem is vagyunk kötelesek válaszolni.

Loading...

A törvény szerint az állásinterjún a munkáltató csak olyan kérdéseket tehet fel, amelyek a munkaviszony szempontjából lényegesek. Csak olyan nyilatkozatra kötelezhetnek, illetve olyan munka-alkalmassági vizsgálatra utasíthatnak, amely nem sérti a személyiségi jogainkat, és szükséges ahhoz, hogy dolgozzunk. Az egyenlő bánásmódról szóló törvény értelmében pedig nem kérdezhetnek például korra, hovatartozásra, vallásra, vonatkozó kérdéseket sem.

Loading...

Címkék:
karrier, állásinterjú, törvény, kérdések,