Bolognában rúghatja a bőrt Nagy Ádám jövőre: ezért választotta az olasz klubot

Pénzcentrum/Index.hu2016. július 17. 09:05

Eldőlt, hol folytatja labdarúgó pályafutását a magyar válogatott fiatal tehetsége, Nagy Ádám, már aláírta a szerződést a Bolognával.

Többhetes huzavona után csütörtökön eldőlt, hogy Nagy Ádám a Bolognában folytatja, a Ferencváros futballistája 4 évre, 1,5 millió euróért (egyéb feltételek teljesülése mellett ez az 1,8 milliót is elérheti) szerződött a Serie A-ba.

Nagy mind a négy magyar Eb-meccsen pályára lépett, jól is játszott, ezzel győzte meg az olaszokat. Tucatnyi klub érdeklődött iránta, Kövesdi Viktor, az őt képviselő CMG menedzseriroda egyik vezetője a Nemzeti Sportnak elmondta , miért döntöttek mégis az olasz bajnokságban legutóbb csak 14. klub mellett.

Ádámmal együtt az elejétől kezdve hangsúlyoztuk, hogy nem a pénz a legfontosabb. Nem az anyagilag legjobb ajánlatot tevő klub volt a befutó. Volt olyan is, amely évi egymillió eurós fizetést ígért, de olyan országról volt szó, ahová hiba lett volna az ő korában elmenni

 - mondta a menedzser. Eldöntötték, hogy olyan klubot keresnek, amelyik nagyon akarja a játékost, komolyan számolnak vele. A Bolognánál Nagy érkezésével a középpálya stabilitása a cél.

"Voltak nagynevű klubok, csábító anyagi ajánlatok, de sportszakmailag nem soroltuk a komoly érdeklődők közé, aki azt mondta, kifizeti a vételárat, Ádámnak szép fizetést kínál, de azonnal kölcsönadná egy kisebb csapatnak, mert náluk szerintük még nem tud játszani. Az ilyen megkereséseket megköszöntük, és mondtuk, reméljük, néhány év múlva találkozunk, amikor már nem akarják kölcsönadni."

Címkék:
karrier, foci,