Több családi ház árát kapják a magyar focisták az EB-szereplésért

Pénzcentrum2016. június 23. 14:35

A magyar csapat tizenhat közé jutása az Európa Bajnokságon nemcsak a válogatottban szereplő labdarúgók karrierje miatt hasznos, hanem az UEFA a szereplésért pénzjutalomban is részesíti az MLSZ, amelynek harminc százalékát a focisták kaják meg. Kiszámoltuk, mennyit kapnak a válogatott tagjai fejenként.

A magyar labdarúgó válogatott szerdán parádés meccsen harcolta ki a csoportelsőséget a portugálok ellen. Ugyan a továbbjutás már biztos volt, ennek ellenére az Európa Bajnokság legtöbb gólját hozó meccs végén nemcsak az egy pontnak örülhetett a csapat.

Mennyit fociztak össze eddig a magyarok?

Az EB-szereplésért a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénzt kap az UEFA-tól (az európai labdarúgó szövetségtől), amelynek 30 százalékát a válogatott tagjai között oszt szét. 8 millió euró járt a tornára kijutásért, amelynek a 30 százalékát a Bors információja szerint már szét is osztottak a kerettagok között.

Az EB-n a győzelemért 1 millió, a döntetlenért 0,5 millió euró jár, a továbbjutásért pedig 1,5 millió eurót utalnak az MLSZ-nek. Ezeket összeadva láthatjuk, hogy A kijutással együtt eddig 11,5 millió eurót, vagyis 3,6 milliárd forintot focizott össze a magyar válogatott a szövetségnek.

Ennek a 30 százaléka pedig közel 1,1 milliárd forint, amit ha egyenlően osztanánk szét a 23 kerettag között, akkor fejenként 47 millió forintot kapnának a játékosok.

Az összeget egyébként nem egyenlő arányban osztják szét, azt is figyelembe veszik, hogy melyik játékos mennyit tett hozzá a szerepléshez, azonban az kijelenthető, hogy mivel mind a 23 kerettag pályára lépett, így senkit nem hagynak ki a pémiumosztásból.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A játékosok mellett egyébként a szakmai stábot is jutalmazza az MLSZ, ők az UEFA-tól kapott pénz 20 százalékán osztozhatnak, vagyis 720 millió forintot kapnak összesen.

Címkék:
karrier, foci,