Brutális béremelés a Tesconál: nem hiszel a szemednek

Pénzcentrum2016. május 6. 15:01

Közel negyedével nőhet a Tesco alkalmazottainak fizetése, a béremelésnek köszönhetően szinte mindenki többet keres majd 140 ezer forintnál.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a TESCO vezetősége a mai napon lezárták a 2016. évi béremeléssel kapcsolatos tárgyalásokat, a szakszervezet elérte, hogy az érintett munkavállalók a 2016. évben kétszámjegyű béremelésben részesüljenek.

A magasabb bért 2016. július 1-től kapják meg az áruházakban dolgozó nem vezető beosztású munkavállalók, az első emelt bér így 2016. augusztus elején érkezik meg a munkavállalók számlájára.

A munkakörökhöz tartozó alapbérek 11 és 24 százalék közötti mértékben nőnek.

A cégnél egyetlen olyan, teljes munkaidős munkavállaló sem fog a jövőben 143 ezer forintnál kevesebbet keresni, aki már legalább hat hónapja a vállalatnál dolgozik. A fenti béremelés a vállalatnál korábban működtetett teljesítményértékelési rendszertől függetlenül történik. A béremelésből azok a munkavállalók sem maradnak ki, akik idén már részesültek béremelésben a minimálbér, illetve a szakmai bérminimum emelése kapcsán.

Címkék:
karrier, Tesco,