Bérrendezés a szociális ágazatban: akár még béremelés is jöhet?

Pénzcentrum2016. május 4. 09:03

Mintegy tízmilliárd forintos többletet biztosít a jövő évi költségvetés tervezete a szociális ágazatban dolgozók bérrendezésére - írja a Magyar Idők.


A tervezett csaknem tízmilliárd forint felhasználásáról még folynak az egyeztetések a szakterület képviselőivel, így az egyelőre nem ismert, hogy az újabb béremelés már januártól élne, illetve hogy a szociális ágazaton belül kiket érintene, és mekkora mértékben.

A szociális ügyekért felelős államtitkárság tájékoztatása szerint a kiegészítő bérpótlék a szociális szférában dolgozó 90 ezer munkavállaló kétharmadát érinti, s a szakmai és technikai-ügyviteli dolgozókra egyaránt kiterjed.

Az idei költségvetésben 28 milliárd forint jut bérkiegészítésre. A pótlék mértéke havi bruttó 1650 és 68 722 forintos többletet jelent az érintetteknek, vagyis a szociális ágazati pótlék és a kiegészítő bérpótlék együttes hatásaként a szociális ágazatban elérhető fizetés - végzettségtől és a területen eltöltött évektől függően - 105 ezer és 318 ezer forint között mozog.

Címkék:
karrier, szociális dolgozók, bérrendezés,