Csúnyán beégett Alekosz: ezt tényleg komolyan gondolta?

Pénzcentrum2016. április 26. 15:54

Olyat produkált tegnap este az Édes élet c. műsorban Nagy Alekosz, amitől leesett az állunk. Neked tényleg van erre minden nap egy szabad órád?

Habár a TV2 tulajdonosváltása körüli hercehurca, vagy a csatorna vezető arcainak elbocsájtása is bőven elegendő muníciót szolgáltatnak egy baráti sörözéshez, amit az Édes élet c. műsor sztárjai művelnek nap, mint nap a képernyőn, sokaknál talán még inkább kiverik a biztosítékot. Íme, néhány a tegnapi adás - nagy valószínűséggel megrendezett/megrendelt, pénzügyek és aktuálpolitika tekintetében is fontos - eseményei közül:

  • Berki Krisztián sokmilliós perzsaszőnyeggel lepte meg autóját!
  • Nagy Alekosz szerint Bécs Németországban van, mivel ott németül beszélnek.
  • Nagy Alekosz nem hallott még a schengeni egyezmény Magyarország és Ausztria közötti végrehajtási gyakorlatáról. Vélehetően ezért is bízik benne, hogy csak "ebédelni" mentek a határőrök.
  • Nagy Alekosznak újdonság, hogy Ausztria hivatalos fizetőeszköze 2002 óta az euró, nem pedig az osztrák schilling.

Nos, ha valakinek ehhez van kedve, szíve joga. A Pénzcentrum mégis inkább azt tanácsolja, hogy Berki, Alekosz és a többiek napi egy órás ámokfutása helyett inkább menjünk el sétálni, főzzünk egy finom vacsorát, olvassunk esti mesét a gyerkőcöknek, vagy

vegyünk elő egy kockásfüzetet és nézzük meg, hol tudunk többet-kevesebbet megmegspórolni a családi költségvetésen.

A Pénzcentrum ehhez ad most néhány tippet!

Kockás füzet - családi költségvetés

Habár már bő 3 hónap eltelt az évből, még mindig érdemes családi költségvetést készíteni az idei évre. Vegyünk egy kockás papírt, vagy egy excel-táblát, mérjük fel, mennyi bevételünk és mennyi kiadásunk lehet az év hátralevő részében. Gondoljuk át, mikor várható nagyobb kiadás (valószínűleg ez a nyaralás, illetve a karácsony lesz). Vezessük rendszeresen, havonta kiadásainkat, így észrevehetjük, hol "szökik a pénz" - és ne felejtsünk el spórolni a váratlan kiadásokra sem!

Bankolás - időnként megéri váltani

Egy óra elég arra, hogy átnézzük banki költségeinket, és - ha szükségesnek érezzük - keressünk olcsóbb számlacsomagot, bankkártyát. Akár több ezer forintot is spórolhatunk ezzel havonta. Figyeljünk arra, mennyi a számlavezetés, a netbank, a call center, vagy az sms-értesítő díja, de akár a bankunktól postai úton érkező rendszeres számlaértesítőket is lemondhatjuk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Telefon, kábeltévé - elő a számlákkal!

Nézzük át kábeltévé, internet számláinkat: könnyen lehet, hogy túl sokat fizetünk ezekért a szolgáltatásokért. Ha nem köt minket a hűségidő, ne féljünk a szolgáltatóváltástól, hiszen jó eséllyel találunk a piacon havi 1-2 ezer forinttal olcsóbb csomagot is, akár gyorsabb nettel, vagy több HD-csatornával. Azt is érdemes átgondolni, szükségünk van-e 50-60 csatornára.

Biztosítás - ezen is spórolhatsz

Időről-időre érdemes a biztosításokkal is foglalkozni. Könnyen lehet, hogy - például az online kalkulátorok segítségével - jóval kedvezőbb árú lakásbiztosítást, életbiztosítást is találhatunk a jelenleginél. Apropó, lakásbiztosítás, aminek épp most van itt a szezonja: ha az ingóságok értékét érintő változás történik, például egy nagyobb értékű vagyontárggyal gazdagodik a tulajdonos, vagy - az ingatlant illetően - bővítést végzett, akkor a biztosítási védelem mindenképpen felülvizsgálatra szorul.

Címkék:
karrier, tv2, pénzügyek, berki krisztián, alekosz, bulvár, török fizetőeszköz,