Jó hír a bölcsődei nevelőknek: jövőre több pénzt kaphatnak

MTI2016. április 18. 18:00

A jövő évi költségvetés tervezete tartalmazza a középfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők bérrendezéséhez szükséges forrásokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.


Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelőkre január elsejével kiterjesztették a pedagógusok életpályamodelljét. Ez csaknem 900 dolgozót érintett, akiknek a fizetése 30-40 százalékkal, azaz 40-60 ezer forinttal emelkedett.

A középfokú végzettségű kisgyermeknevelők a szociális ellátórendszerhez tartoznak, a szociális bértárgyaláson vettek részt, így járt nekik a 2014-ben bevezetett bérpótlék, valamint a 2015-től adott bérkiegészítés, amelyek az esetükben mintegy 20 ezer forintos béremelést eredményeztek - mondta.

Kiemelte, a 2017. évi költségvetési tárgyalásokon a kormány döntött arról, hogy rendezzék a középfokú végzettségű kisgyermeknevelők bérét is, ennek részleteiről még egyeztetnek a szakma képviselőivel.

Címkék:
karrier, fizetés, bölcsőde, bölcsődei ellátás, bérrendezés,