Ki nem találod, mennyit keresett az elmúlt években a TV2 sztárja

Pénzcentrum2016. február 29. 17:30

Vujity Tvrtko-t múlt hét pénteken, azonnali hatállyal rúgták ki a TV2-től. Az ilyen váratlan helyzetekre mindenkinek érdemes gondolni, ezért a Pénzcentrum megnézte, hogyan lehet még a legváratlanabb helyzetekre is felkészülni pénzügyileg.

Vujity Tvrtko-t múlt hét pénteken, azonnali hatállyal rúgták ki a TV2-től. A kirúgás miatt nem csak a rendszeres havi jövedelemétől esett el, hanem a végkielégítésétől is, ugyanis nem volt alkalmazotti viszonyban a kereskedelmi tévével.

Megbízási szerződése volt, ami azt jelenti, hogy február 26-án egyszerűen megszűnt a szerződése, így azok a jogok, amelyek egy munkavállalót illetnek meg, neki nem járnak. Nincs végkielégítése, és munkaügyi pert sem indíthat, ha esetleg jogtalannak tartja a kirúgását

- írja a Blikk egy neve elhallgatását kérő informátorra hivatkozva.

Tvrtko Facebook oldalán reagált azokra a médiában megjelent információkra, miszerint havi egymillió forintos fizetést vitt haza. Elmondása szerint valótlanságot állítottak, ugyanis a 2016. januári fizetése 272 000 forint volt, és a többi is az egymilliós összeg 30 százaléka körül mozgott, az elvégzett munkák függvényében.

Loading...

Fontos a vésztartalék

Valószínűleg a volt TV2-s műsorvezetőnek nem fog nagy gondot okozni, hogy kirúgták, hiszen ismert ember lévén sok lehetősége van arra, hogy hamar munkát találjon. Azonban a munkakeresés ideje alatt sokat segíthet, ha van vésztartalékunk.

Szakértők szerint a család anyagi biztonsága érdekében mindenkinek legalább akkora vésztartalékkal kellene rendelkeznie, amiből fedezni tudja 3-6 havi megélhetési költségeit. Sőt, egyesek 12 havi költségben határozzák meg az optimális vésztartalék mértékét. Bármikor jöhet ugyanis egy olyan pénzügyileg (is) megterhelő élethelyzet, amit csak a megspórolt összeg felélésével vészelhető át.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ilyen élethelyzetek lehetnek, ha:

  • elbocsájtanak a munkahelyünkről
  • megromlik az egészségünk (tartósan)
  • elromlik valamelyik háztartási berendezés
  • tönkremegy az autónk, ami ráadásul elengedhetetlen a munkádhoz
A vésztartalék javasolt nagysága függ a kiadásaink nagyságától, az eltartott családtagok számától, függ attól, hogy mennyire biztos és stabil állásunk van, és attól, hogy van-e jelzáloghitelünk vagy sem.

Hogyan képezzünk vésztartalékot?

A vésztartalék létrehozása jól hangzik, de magától nem fog menni. A legegyszerűbb megoldás, ha minden hónap elején a fizetésünk 10-30 százalékát (a fizetés nagyságának függvényében) azonnal elkülönítjük egy kifejezetten erre a célra létrehozott bankszámlán vagy megtakarításban. A havi takarékoskodást pedig addig kell folytatni, amíg össze nem gyűlik az előre meghatározott összegű vésztartalék.

Ha vész esetén hozzányúltunk, vagy legrosszabb esetben teljesen felhasználtuk a vésztartalékunkat, amint ismét van rendszeres bevételünk, a lehetőségekhez mérten a lehető leggyorsabban ismét pótoljuk azt.

Címkék:
karrier, tv2, végkielégítés, felmondás, műsorvezető,