Ezt mindenképp intézd el a munkahelyeden még ma

Pénzcentrum2016. február 15. 14:03

Nem árt sietnie annak, aki az idei évben (is) egyszerűsített bevallással tenne eleget éves szja-kötelezettségének; a határidő ugyanis február 15.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szja-bevallási ajánlatot készít, ha erre február 15-ig nyilatkozatban kéri az adózó. Azoknak tehát nem kell időt fordítani a bevallás kitöltésére, akik megfelelnek az egyszerűsített bevallás feltételeinek.

Loading...

A NAV által elkészített személyijövedelemadó-bevallást csak akkor tekinti véglegesnek a NAV, ha az adózó elfogadja az erről készített, és számára megküldött ajánlatot. Reagálni csak akkor kell, ha valami eltérés van az ajánlatban szereplő jövedelmek és a 2015-ben szerzett keresetek között. Az eltérést javítani kell és aláírás után vissza kell küldeni a bevallást a NAV-nak.

Az egyszerűsített bevallást a 1553NY jelű nyilatkozaton kell kérni, melyet február 15-éig kell eljuttatni a NAV-hoz:

  • levélben: a posták jellemzően 19 óráig vannak nyitva; kivétel az éjjel-nappali 72-es posta Budapesten (1087 Budapest VIII. Baross tér 11/c.)
  • Ügyfélkapun (ehhez regisztráció szükséges)

A 1553NY jelű nyomtatvány elérhető a NAV ügyfélszolgálatain vagy a NAV honlapján az "Szja-bevallások letöltése egyszerűen" menüpont alatt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egyszerűsített bevallás mellett is bárki rendelkezhet adójának 1+1 százalékáról; civil szervezet, egyház, illetve a Nemzeti Tehetség Program támogatásáról. A NAV honlapján valamennyi támogatható szervezet, annak adószáma, illetve technikai száma is megtalálható:

Címkék:
adozas, karrier, adóbevallás, NAV, szja, szja2016,