Tovább tüntetnek a tanárok: radikális változásokat akarnak

Pénzcentrum2016. február 11. 09:00

A miskolci Herman Ottó Gimnázium országos tiltakozásához csatlakozott iskolák elutasítják a kedden összeült Köznevelési Kerek­asztalt. A Tanítanék Mozgalmat támogató 737 iskola képviselői rendszerszintű változást akarnak, és teljesen új közoktatási törvényt követelnek - írja a Népszabadság.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium országos tiltakozásához csatlakozott iskolák elutasítják a kedden összeült Köznevelési Kerek­asztalt, rendszerszintű változást akarnak, és teljesen új közoktatási törvényt követelnek.

A Tanitanek.com oldalon eddig 737 iskola tantestülete jelezte, hogy radikális változást akar, s egyetért a miskolci Herman ­Ottó Gimnázium tantestületének követeléseivel. Rengeteg iskola jelezte, hogy részt vesz a pedagógus-sztrájkbizottság által szervezett szombati budapesti tüntetésen.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, jelentős erőket várnak a szombat délelőtt 11 órakor kezdődő Kossuth téri tüntetésre, óriási számban jelentkeznek vidékről is szülők, pedagógusok.

Címkék:
karrier, klik, pedagógustüntetés, tanárok, pedagógus tüntetés,