100 milliárdot költenek bölcsődékre, óvodákra a következő években

hvg.hu2016. január 18. 08:30

100 milliárd forintot költ a kormány a következő fejlesztési ciklusban bölcsőde- és óvodafejlesztésre - mondta el a hvg.hu-nak adott interjújában Novák Katalin, ifjúság- és családügyi államtitkár.

Novák Katalin ugyan nem becsülné le azt a közel 30 milliárd forintot, amit állítása szerint a kormány férőhelybővítésre és felújításra költött az elmúlt években, de kijelentette:

A következő fejlesztési ciklusban további 100 milliárdot tudunk bölcsőde- és óvodafejlesztésre elkölteni, hazai, illetve uniós forrásokból.

Az ifjúság- és családügyi államtitkár emellett kitért arra is, hogy a munkahelyi bölcsődékkel továbbra is számolnak. Arra az újságírói felvetésre, hogy miért érné meg ez a munkáltatóknak, hiszen nem olcsó egy ilyen intézményt létrehozni és fenntartani a következőket mondta:

Elképzeléseink szerint ez egy olyan konstrukció lesz, amiben részt vállalna az állam is valamilyen támogatás formájában, vagyis nem csupán a munkáltatókra hárulnak majd a költségek. Az volt a célunk, hogy egy olyan lehetőséget hozzunk létre, amivel a munkáltatók is élhetnek, ha a jól felfogott érdekük úgy kívánja. Ennek gyakorlata nem annyira elterjedt Magyarországon és elsősorban a multikra jellemző.
Címkék:
karrier, óvoda, fejlesztés, bölcsőde,