Indul a roham: így csípheted meg életed állását januárban

Pénzcentrum2015. december 30. 16:04

Az év végi kikapcsolódás és január első napjai tökéletesek arra, hogy végiggondoljuk, mivel szeretnénk valójában foglalkozni, mi lenne számunkra a tökéletes állás.

A következő tippekkel - amelyeket Sámson Dorottya, a Profession.hu álláspiaci szakértője gyűjtött nekünk egy csokorba - lépésekre bontva tekinthetjük át, mi szükséges az ideális állás megszerzéséhez:

  • 1. Fő a tudatosság! Legfőképp legyünk tudatosak: a pihenés mellett használjuk fel arra a szünetet, hogy végiggondoljuk, mit szeretnénk igazán csinálni, és mire lennénk legalkalmasabbak, valamint hogy mik a legfontosabb lépések, amiket vágyott állásunk megszerzéséért tehetünk. Ha megvan a cél, akkor az oda vezető utat is könnyebb lehet megtalálni, legyen az tréning vagy nyelvtanfolyam.
  • 2. Legyünk felkészültek! Nézzünk utána a kinézett állásnak és a cégeknek a honlapjukon, a közösségi oldalaikon, a róluk szóló hírekben és a www.munkatársaim.hu weboldalon. Legyünk tisztában az elvárt kompetenciákkal és szabjuk önéletrajzunkat összhangba az elvárt tapasztalatokkal és kvalitásokkal.
  • 3. Kövessük figyelemmel elküldött pályázatunkat! Telefonáljunk utána pályázatunknak és kérdezzük meg, mennyi esélyük van az adott állásra! Így a kiválasztásért felelős HR-szakember figyelmét is eredményesebben hívhatjuk fel magunkra.
  • 4. Mindig legyen testreszabott az önéletrajzunk! Ha az adott állás előírásaira szabjuk önéletrajzunkat, jelentősen megnöveljük esélyét, hogy alkalmunk legyen a személyes interjú során magunkat adni és némileg kötetlenebb formában ismertetnünk eddigi tapasztalatainkat, illetve jövőbeni motivációinkat. Részletezzük hobbijainkat, például, hogy mikor és mennyit szoktunk sportolni, hiszen ez elhivatottságot sugall a leendő megbízóinknak.
  • 5. Ne ragaszkodjunk a fekete-fehér öltözékhez az állásinterjún! Már nem érdemes a régi idők hagyományait követve szigorúan fekete-fehérben megjelenni az állásinterjún. Természetesen legyünk ápoltak, öltözetünk maradjon igényes, hiszen a jó benyomás elengedhetetlen. Egy jól megválasztott ruhadarab maximálisan magabiztossá tehet minket és
  • +1 : A CV semmiképp se legyen sablon, azonban a kreatív CV-k kétélű fegyverek is lehetnek: igen sok cég toborzó szoftverrel dolgozza fel az önéletrajzokat, és így nem tudja kinyerni a kért adatokat.
Címkék:
karrier, munka, önéletrajz, munkakeresés, cv,