Ezeknél a nagyvállalatoknál dolgozik a legtöbb magyar

Pénzcentrum/Index.hu2015. november 27. 12:31

Érdekes, ha egy térképen tekintjük át, melyik megyében melyik cég foglalkoztatja a legtöbb embert. Míg a fővárosban 32 ezer főt kellett foglalkoztatnia a cégnek az első helyhez, addig voltak megyék, ahol már 1300 fős foglalkoztatással az élre lehetett jutni. Mutatjuk, hol melyik cég diadalmaskodott.

Az Index.hu az ország nagy munkaadóit székhely szerint tette a térképre. A cégek többsége külföldi tulajdonban van, jelentős részük a gépgyártáshoz, és az autógyártáshoz köthető, de több kereskedelemmel foglalkozó cég is felkerült a listára.


Másképp nézne ki a lista,  ha csak a legnagyobbakat nézték volna székhelytől függetlenül, hiszen ezek többsége  budapesti központtal működik. A főváros központi szerepét az is mutatja, hogy itt 32 ezer fős létszám kellett ahhoz a Magyar Postának, hogy az első legyen, míg például Veszprém megyében 3100 munkavállaló is elég volt a Continental elsőségéhez. Nógrádban pedig olyan kevés a nagy cég, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. már 1300 fő körül is a legnagyobb foglalkoztatónak számít. Az adatok 2015 októberi állapotot mutatnak, a Bisnode üzleti információszolgáltató cég gyűjtötte, az árbevétel és eredmény 2014-es, és a céginfóból származik.

Címkék:
cég, karrier, munkavállaló, magyar, dolgozó, munkaadó,