Felháborító, amit a fiatal anyától kértek az állásinterjún

Pénzcentrum2015. november 16. 16:10

A 25-40 éves korban lévő gyermektelen nőktől általában virágnyelven kérdeznek a családalapításról a felvételiztetők, de olyan is előfordul, hogy  felvétel esetén írásban akarják a női munkavállalókat arra kötelezni, hogy 3-5 évig ne vállaljanak gyermeket - derült ki a Jobinfo.hu friss kutatásából.

A friss kutatás szerint viszonylag gyakran hangzanak el stresszhelyzetet okozó, diszkriminatív kérdések, és minden negyedik jelölt szembesült már olyan kérdéssel, ami a gyerekvállalási tervekre, vagy az éppen már meglévő kisgyermeke ellátása körüli nehézségekre vonatkozik.

Az anyukáktól gyakran tudakolják, hogy ki vigyáz a kicsire, ha beteg, s ez utóbbi mennyire jellemző. Akadt pályázó, akitől még a gyermekorvos számát is elkérték, hogy ellenőrizzék az elmondottak igazságtartamát

- mondta Kristók Balázs, a Jobinfo.hu vezetője.

Nagyjából minden 50. állásinterjún elhangzik olyan kérdés, mely a jelölt anyagi helyzetét, vallását, nemi hovatartozását, pártállását vagy éppen korát firtatja.Emellett az is kiderült, hogy a magyar dolgozók 96 százaléka csak akkor szól főnökének, ha már konkrét ajánlata van vagy le is szerződött új munkaadójával.

Címkék:
karrier, állásinterjú, állás,