Erre senki nem számított Győzikétől: vajon honnan volt erre pénzük?

Pénzcentrum2015. október 31. 17:16

Lekerült a NAV szégyenlistájáról Győzike és Bea asszony, ami azt jelentheti, hogy kifizethették a közel 30 millió forintos tartozásukat az adóhatóságnak, nemcsak ők kerültek le a listáról. Persze sok "régi ismerős" neve még mindig fent van a listán, akik hatalmas összegekkel tartoznak az államnak.

Nincs a NAV legfrissebb adóslistáján Gáspár Győző és Gáspár Bea, amiből az következik, hogy kifizették a 27,5 millió forintos adósságukat az adóhatóságnak. A sztárpárt 2013-ban ítélték felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás miatt, mivel nem fizették ba a személyi jövedelemadót az RTL Klubtól kapott fizetésük után - írja a Kiskegyed.

A héten publikálta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azokat az ismert cégeket, volt politikusokat, vállalkozókat is felsoroló listáját, amelyen a nagy adósokat gyűjtötték össze. Magánszemélyek 10 millió forintos tartozás felett kerülhetnek rá a NAV szégyenlistájára, azonban Győziék nem voltak rajta.

Kik maradtak rajta a szégyenlistán?

Ezúttal 3 600 magánszemélyt és vállalkozót, valamint közel 3 100 vállalkozást találhatunk a listán. Az érintettek összesített tartozása 2015 harmadik negyedében bőven meghaladja a 300 milliárd forintot, ami a valóságban akár ennek többszöröse is lehet. Győziéken kívül nincs már a NAV listáján a csempészésért és sikkasztásért elítélt Földesi-Szabó Lászlón sem, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány egykori kuratóriumi elnöke, illetve az ingatlanpanamájáról elhíresült VII. kerületi polgármeste, Hunvald György sem.

Továbbra is szerepel viszont a felsorolásban az egykori szocialista politikus, Zuschlag János, valamint a többször elítélt, akasztói nagyvállalkozó Stadler József, aki a stadionmutyija mellett az Utolsó vacsora nevű világhíres freskót is sikeresen "eladta", hogy csökkentse a befizetendő adóját.

Címkék:
karrier, NAV, tartozás,