Szétverte a munkahelyét: kollégája is kapott a pofonokból

Pénzcentrum2015. október 13. 16:37

Megdöbbentő videó terjed a közösségi oldalakon, ami tökéletes példája annak, hogy hogy NE kezeljük a felgyülemlett idegességet.

Bár a stressz rövidtávon pozitív hatással lehet az emberekre, hosszútávon egészségkárosító hatásai vannak, mint például a fáradtság,  türelmetlenség,  szorongás, vagy a túlzott ingerültség. Hatására nőhet az agresszív megnyilvánulások száma, mint azt az alábbi videóban is láthatjuk, ahol az irodai alkalmazottak szó szerint egymásnak esnek.

Loading...

Magyarországon a munkavállalók 52 százaléka állítja, hogy gyakori a stressz a munkahelyén, és a számuk folyamatosan emelkedik. A magyar munkavállalók leginkább a gyors munkatempó, a jelentős mennyiségi elvárás, az igazságosság és tisztelet alacsony mértéke, valamint a kollégák szekálása miatt idegeskednek munka közben.

Mit tehetünk ellene?

Íme néhány tipp, amivel oldhatjuk a feszültséget a munkahelyen:

  • Pozitív énkép és megfelelő önbizalom: A stressz elsősorban az önbizalomhiányból fakad, így ha tisztában vagyunk az értékeinkkel és a képességeinkkel, olyan feladatokat vállalunk, amiket biztosan tudunk teljesíteni, így a sikerélmény sem marad el.

  • Relaxáció: Munka közben is fontos, hogy időnként pihenjünk egy kicsit. Elég, ha iszunk egy kávét, vagy sétálunk egyet a közeli parkban, legalább addig sem a munkára gondolunk.

  • Megfelelő étkezés: A megfelelő ételek fogyasztása segít szinten tartani a vitaminraktárainkat, egy szelet csoki pedig jobb kedvre deríthet a benne található endorfinnak köszönhetően.

    NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

    Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Tudjuk, mit várnak el tőlünk: Ha nem veszik észre a munkánkat, vagy nem kapunk információt arról, hogy hogyan dolgozunk, elhatalmasodhat a bizonytalanság érzése, ami egy idő után akár depresszióvá is válhat. Viszont ha tisztában vagyunk a velünk szemben állított elvárásokkal, sokkal hatékonyabban és jobban összpontosítva tudunk dolgozni. Ha pedig rendszeresen, építő jellegű kritikával illetik a munkánkat, tudjuk, miben fejlődhetünk.

  • Csapatmunka: A kollégákkal ápolt viszony nagyon fontos, nem hiába, hogy az egyik legnagyobb stresszfaktor a kollégák piszkálódása, és a munkahelyi erőszak. Egy együttműködő, pozitív csapattal való munka azonban motivál, és további sikerek elérésére sarkall.

  • Az idő helyes beosztása: Az időhiány korunk "betegsége". Viszont ha megtanuljuk jól beosztani, akkor nem fog gondot okozni a gyors munkatempó sem.

Címkék:
karrier, munka, megoldás,